Soylu: 300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz

20210802_2_49439189_67547073
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla’nın Milas ilçesindeki Yangın Koordinasyon Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli: Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol atına aldık, 7’si devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol atına aldık, 7’si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti” açıklamasında bulundu.

Tunceli Hozat’taki yangının kontrol altına alındığını söyleyen Pakdemirli “Isparta’da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200’ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık” dedi.

Pakdemirli ayrıca, “Her gelen yardımı kabul etmiyoruz, 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş paterninde de kalabalık meydana getirebiliyor” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Rüzgar da izin verirse en kısa sürede yangını kontrol altına alırız diye düşünüyoruz.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yangınla mücadele tweetle olmuyor bizzat sahada yangının içinde oluyor. Rüzgar da izin verirse en kısa sürede yangını kontrol altına alınırız diye düşünüyoruz” dedi. Bakan ayrıca, “Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir. Şu anda tamamen boşaltılmış bir tesisimiz yok. Kısmi tedbir amaçlı boşaltılıp birkaç saat içinde dolan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Soylu: 300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 yerleşim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boşaltıldığını söyledi. Sobataj iddiaları için Soylu, “300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz” dedi.

Soylu ayrıca, “Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorlarsa, ki ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasınlar. Muğla’da yaklaşık 10 bin vatandaşımızı bulunduğu konutlardan tahliye ettik. Çadır ve konteyner ihtiyaçları, bunların tamamı tarafımızca karşılanacaktır” açıklamasında bulundu.

 

Bu Yazıya Tepki Ver