Soylu sordu, Soylu cevapladı

gercek-default
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’te katıldığı program dün gece sosyal medyanın
gündemine oturdu. Programda gazeteciler Veyis Ateş, Mehmet Akif Ersoy, Merdan Yanardağ
ve İsmail Saymaz’ın sorularına cevap vermemesi günün en çok konuşulan konusu oldu

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında kırmızı bülten çıkartılan Sedat Peker’in yayımladığı videolarda bulunduğu iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalardan bulundu. Soylu, Peker’in videolarında da adı geçen Mehmet Ağar’ın Yalıkavak marinaya ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Görev alması doğru mu, ben olsam 48 saat içinde bırakırım” dedi.

“ADALETE TESLİM OLACAK”

Soylu, Peker’e Türkiye’ye dönme çağrısı yaparken, “Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dileyecek, adalete teslim olacak, kuzu kuzu cezaevine girecek, cezasını çekecek” ifadesini kullandı. “Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır” diyen Soylu,” Hepsi saçmalık, sapkınlık var. Bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor ve sessizlik hakim. İpe-sapa gelmez olarak görmedim ama sözcülük yapıyor” dedi. Soruşturmaların sürdürülebilmesi için istifayı düşünüp düşünmediği sorulan Soylu, “Hiç düşünmedim” cevabını verdi.

“NAMUS MESELESİDİR”



Bakan Soylu, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, “Bugün bunun alınması için KOM Dairesi’ne yazı yazdım. Ben mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus meselesidir” açıklamasını yaptı. Sedat Peker’in bir milletvekiline 10 bin dolar verdiği iddialarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Soylu, “Çok basit bir soru, bunun cevabını savcıya vereceğim. Ama burada bahsedilen isimleri de tenzih ederim. Bu kişi bir siyasetçidir” dedi.

 

“GENELLEMEK YANLIŞ OLUR”

İsmail Saymaz’ın “Peker 2015’te miting yaptı. Erdoğan ile fotoğrafını koydu. Kimse de ne işi var burda demedi. AKP’nin kanallarında yayın yaptı. Hayırsever, Türk Hakanı ünvanı verildi. AKP’den iltifat gördü. 2013’teki tecavüz davası, mafya olduğu bilinmiyor muydu?” sorusu üzerine Soylu, “Genellemek çok yanlış bir şey olur” dedi.

YAYIN ÇIKIŞINDA DESTEK

Program sonunda Habertürk binasından ayrılan Bakan Soylu’ya bir grup vatandaş tarafından destek gösterisinde bulunuldu. Soylu, vatandaşları selamladıktan sonra oradan ayrıldı.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver