Şampiyonluk son haftaya düğümlendi

super lig
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de Beşiktaş’ın Karagümrük’e 2-1 kaybetmesiyle şampiyonluk son haftaya kaldı. Fenerbahçe sahasında Sivasspor’a 2-1 mağlup olurken Galatasaray, Denizlispor’u 4-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekip 81 puanda kalırken Galatasaray aldığı galibiyetle Beşiktaş ile puanları eşitledi. Sahasında Sivasspor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe ise Beşiktaş’ın kaybettiği haftada büyük bir avantajı kaybetti ve 79 puanda kaldı.

Süper Lig’in 41. haftasında alınan sonuçlarla şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı. Oynanan maçlar sonucunda ligin son haftasındaki şampiyonluk ihtimalleri şöyle oldu:

Beşiktaş: Siyah Beyazlı ekip son hafta şampiyonluk için Göztepe’yi mağlup etmek zorunda ancak Beşiktaş’a galibiyet yetmiyor. Galatasaray’ın da Yeni Malatya’yı mağlup etmesi halinde iki takımın averajına bakılacak. Mevcut puan durumunda Galatasaray’ın iki gol averajla önünde olan siyah-beyazlı ekip, bu avantajı korursa şampiyon olacak.

Galatasaray: Denizlispor’u mağlup ederek Beşiktaş ile puanları eşitleyen Galatasaray şampiyon olabilmek için son hafta Yeni Malatya’yı mağlup etmesi gerekiyor. Sarı-kırmızılı ekip averjla ikinci sırada yer alırken şampiyonluk için Beşiktaş’ın kazanması halinde rakibinden daha fazla averaja sahip olması gerekiyor.

Fenerbahçe: Sahasında Sivasspor’a mağlup olan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kaybettiği haftada büyük bir avantaj kaybetti. Fenerbahçe şampiyon olabilmek için Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın mağlup olmasını bekleyip Kayserispor’u yenmesi gerekecek. Galatasaray ve Beşiktaş’ın berabere kaldığı durumda ise Fenerbahçe kazansa bile ikili averajda geride olduğu için şampiyon olamayacak.



Bu Yazıya Tepki Ver