Süleyman Soylu: Çay, şeker, terlik, eşofman…

süleyman soylu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde oluşan ihtiyaçlar için yaptığı konuşmada “çay, şeker, terlik, eşofman” istedi. Soylu’nun sözlerine  TİP Milletvekili Barış Atay, “Devleti aciz göstermeye çalışan bu tür insanlara itibar etmeyiniz” diye tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde bulunan AFAD Kahramanmaraş Lojistik Merkezi’nin deposunda inceleme yaptı. Soylu incelemesinin ardından bölgede oluşan ihtiyaçları açıkladı. Soylu, Vatandaşlardan, “çay, şeker, terlik, eşofman” istedi.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“İhtiyaçlar durmuyor. Burada vatandaşlarımızın seferberlik halinde ilk gün ki gibi devam etmeleri en büyük muradımızdır. En büyük temennimiz, en büyük talebimizdir. Birinci talep altını çizerek söylüyorum kuru gıda kolisidir. İkinci talep hijyen ve kişisel temizlik ürünleridir. Bütün bunlar önümüzdeki sürecin en temel ihtiyacı olarak değerlendirilmektedir. Üçüncü ihtiyaç bahar geldi, yaz geliyor, özellikle evlerini barklarını bırakan vatandaşlarımızın şuanda geçici barınma merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızın veya kiraya çıkacak vatandaşlarımızın, çocukların özellikle bahar ve yazlık kıyafete ihtiyaç var. Rica ediyoruz ikinci el giysiyi vatandaşlarımız buralara göndermesinler”

“ÇAY ŞEKER TERLİK”

“Daha sonraki ihtiyaçlarımız var. Takdir edersiniz ilk günlerde depremzedelerimiz çorba içtiler, bazen öğle yemeklerini öyle gerçekleştirdiler. Ama bizim görevimiz onları çadır ve geçici barınma merkezlerinde mümkün olduğunca standartlarını yükseltmek. Kahvaltı verdiğimiz yerler, veremediğimiz yerler var. Kahvaltılık ürün, çay şeker istiyoruz. Özellikle hayır sahiplerinden vatandaşlarımızdan bu tür destekler istiyoruz. Yine çocukların ve büyüklerin terlik, eşofman ihtiyaçları var. Yine bunun yanı sıra ise en önemlisi ise çocuk, kadın ve erkek iç çamaşırı. Burada bu ihtiyaç biraz daha devam edecek gibi. Seferber olan vatandaşlarımızdan taleplerimiz bunlardır”

“İTİBAR ETMEYİNİZ”

TİP Milletvekili Barış Atay da yardım listesi yapan Soylu’yu önceki açıklamalar üzerinden eleştirdi. Twitter’da Soylu’nun son açıklamasını alıntılayan Atay, “Devleti aciz göstermeye çalışan bu tür insanlara itibar etmeyiniz!” diye yazdı.



Atay, mesajlarının devamına şunu ekledi: “İlk günden bu yana Kızılay’ı ayrı AFAD’ı ayrı bağış alıyor. Canlı yayında 100 milyarın üzerinden para topladılar. Hala çıkmış çay, şeker, eşofman istiyor her şeye muktedir(!) efendiler. Cinnet geçireceğiz.”

Bu Yazıya Tepki Ver