Soylu’dan garip açıklama: Suriyeli sığınmacılara bayram ziyareti kısıtlanacak mı?

süleyman soylu suriyeliler bayram ziyareti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine bayram ziyaretine gidebilmeleri konusunu gündeme getirerek, “Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur.” açıklaması sorulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu bayram için de önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusudur. Yani bayram gidişine bir kısıtımız var” cevabını verdi. NTV muhabiri Celal Çamur, bu açıklamanın ne anlama geldiğini sorduklarında Soylu’nun yanıt vermediğini açıkladı.

TBMM’de nöbetçi bakan uygulaması kapsamında milletvekilleriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, basın mensupları ile buluşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yok” açıklaması hatırlatıldı. Soylu, Bahçeli’nin grup toplantısını dinlediğini söyledi.

SOYLU “BAYRAM İÇİN GÜVENLİ BÖLGELERE GİDİŞ KONUSUNDA BİZİM DE BİR KISITIMIZ VAR” DEDİ ! BAYRAM ZİYARETİ KISITLANACAK MI?

Soylu açıklamasında, “Sayın Bahçeli’nin bu konuda daha önceki konuşmalarını ve MHP’nin göç raporunu okumuş birisi olarak söylüyorum; o gün ne söyleniyorsa bugün aynı anlayışla aynı değerlendirmeler ortaya koyuluyor. Yani farklı bir üslup söz konusu değil. Bu zamana kadar 500 bin gönüllü geri dönüş yaptı. Bugün bu mesele provoke ediliyor. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu insanlar elbette ki kendi memleketlerine geri dönecekler. 490 bin üzerindeki Suriyeli güvenli bölgelere döndüler, bundan sonra da dönecekler. Zaten güvensiz bölgelere gidişin olabilmesi mümkün değildir. Bu bayram için de önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusudur. Yani bayram gidişine bir kısıtımız var” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver