Talimat Soylu’dan

süleyman soylu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na başlatılan ‘el bağlama’ incelemesi için, “Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz, ama ben buna soruşturma izni vermem” diye konuştu.

Bakan Soylu, İmamoğlu’na Fatih Türbesi’nin dışında ellerini arkadan bağladığı için başlatılan incelemeye dair açıklamalarda bulundu. Soylu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu törende ne için var? İstanbul’un fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han için fethin ertesi gününde orada, onun kabrini ziyaret etmek için, ona dua etmek için, ona medyun-u şükran olduğumuz tüm İslam alemi adına, İstanbul adına hislerimizi ifade etmek için var. Onun görevi orada o. Vatandaş bunu görünce doğal olarak bunun hem Gülbahar Hatun’a, hem Fatih Sultan Mehmet’e saygısızlık olduğunu düşünüyor” dedi. “Bu suç mudur?” sorusuna cevap veren Soylu, “Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz” yanıtını verdi.

Soylu, “Bu bir vatandaşımızın şikayeti. Birçok şikayet var böyle, birçok yerden gelmiş. Başka bir şikayet daha var bunun dışında o da şu, diyor ki siz terör örgütünün desteklediği siyasi partinin belediye başkanına gidiyorsunuz, suçu ve suçluyu, kayyumları övüyorsunuz. ‘Sizin görevden alınacak olmanızı kabul etmiyorum’ diyorsunuz. Vatandaş onu da şikayet ediyor. Birçok yerden geliyor ve bu şikayetler toplanıyor.” dedi.

Tokatspor Kulüp Başkanı, “Şikayet benden” dedi

Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İmamoğlu’nu kendisinin CİMER’e şikayet ettiğini açıkladı.

İmamoğlu: “Utanıyorum”



İBB Başkanı İmamoğlu, “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, görüntülerin kendisine göre suç olduğunu söyleyip, ‘Böyle bir görüntü olmaz’ dedi. Ne diyeceksiniz” sorusuna, “Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. Bir bakanın, böyle ifadede bulunmasından, ben, hicap duyuyorum; utanıyorum, üzülüyorum” yanıtını verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver