Tamamen duygusal ! MÜSİAD yabancı işçi övmüştü, Elon Musk da Çinli işçileri övdü

elon musk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, dün, Türkiye’deki işsizlik sorunuyla ilgili tartışma yaratacak ifadeler kullanmış ve Türkiye’de çalışmak isteyen herkese iş olduğunu öne sürerek “Maalesef Türkiye’de iş beğenmeme gibi bir durum var. Emek yoğun işlerde çalışmak istenmiyor. İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor” ifadelerini kullanmıştı. Asmalı’nın ifadelerinin benzerini Tesla’nın patronu Elon Musk Çinli işçiler için kullandı. Musk, Çinli işçileri yere göğe sığdıramadı, Amerikalılar’ın “İşe gitmekten tamamen kaçmaya çalıştığını” söyledi.

thumbnail
İlgili Haber
MÜSİAD Başkanı Asmalı’dan “yabancı işçi” övgüsü: “İnsanlar ağır işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor”

FT Live etkinliğinde konuşan dünyanın en zengin kişisi olan girişimci Elon Musk, Tesla’nın rekabetinin çoğunun şirketin yeni bir fabrika kurduğu Çin’den geleceğini söyledi.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre Musk, “Çin’de üretime şiddetle inanan çok sayıda çalışkan ve süper yetenekli insan var. Sadece gece yarısına kadar çalışmakla kalmayacaklar, gecelerini gündüze katacaklar, fabrikadan bile çıkmayacaklar diyebilirim. Oysa Amerika’da insanlar işe gitmekten tamamen kaçınmaya çalışıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver