Tek rakibi Türk Hava Yolları

60bb49ac5542812f2cc3f181
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda pandeminin olumsuz etkilerinden kurtulmanın planlarını yapan Türk Hava Yolları, dün gerçekleştirdiği 863 uçuş ile son 15 ayın en yüksek günlük uçuş sayısına ulaştı. Yeni hedef ise yeniden koronavirüs öncesi dönem olan 2019 performansına ulaşmak…

Tüm dünyada ekonomik dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de kuşkusuz havacılık oldu. Uçuşların neredeyse durma noktasına geldiği dönemler yaşayan sektörde söz sahibi kurumlardan biri olan Türk Hava Yolları, yavaş yavaş mazisine döneceğinin sinyallerini vermeye başladı. 2021’in ilk 5 ayını kapsayan dönemde Avrupa hava sahasının en çok uçuş gerçekleştiren havayolu olmayı başaran kurum, dün de 863 uçuş ile son 15 ayın en yüksek günlük uçuş sayısına ulaşmayı başardı. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan konuyla ilgili açıklamada, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılığın geldiği hatırlatılarak, 2019 yılı performanslarına yeniden ulaşılabilmesi için yoğun çaba harcandığına dikkat çekildi.

İLKER AYCI UMUTLU KONUŞTU

Koronavirüs sürecinde ortaya koyduğu performans ile pandemiden en hızlı çıkacak şirketler arasında THY’nin zirvede yer alacağına vurgu yapıldı. Aynı açıklamada, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın, “Aynı anda bulutların üzerinde olan THY uçaklarının sayısı arttıkça mutluluk ve gurur duyuyoruz. Pandemi döneminde uçuş ağımıza kattığımız yeni destinasyonlar ve filomuza dahil ettiğimiz yeni nesil uçaklarımız ile çok yakında eskisinden de uçacağız” ifadelerine de yer verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver