The Times’tan Kılıçdaroğlu analizi! “Sünni seçmen Erdoğan’ı kurtarmaya yetmeyecek”

kemal kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine yönelik geri sayım sürerken, ülkede yaşanan gelişmeler dış basın tarafından da ilgiyle takip ediliyor. İngiliz basın kuruluşu The Times, Nevşehir Hacıbektaş ilçesinde nabız yokladı. Söz konusu haberde “Sünni seçmen artık Erdoğan’ı daha seküler bir vizyon sunan rakibi karşısında kurtarmaya yetmeyecektir” yorumuna yer verildi.

Türkiye, 14 Mayıs günü 21 yıllık AKP iktidarı ile muhalefetin arasında bir seçim yapacak. Ülkenin kaderinin belirleneceği kritik seçim öncesinde siyasi partiler ile Cumhurbaşkanı adayları sahadaki çalışmalar ve mitingler aracılığıyla seçmeden oy istemeye devam ediyor.

Türkiye’de yaşanan gelişmeler, dış basın tarafından da ilgiyle izleniyor. İngiltere merkezli The Times gazetesi de kamuoyunda yaşanan gelişmeler ile ilgili Nevşehir Hacıbektaş ilçesinde nabız yokladı.

Gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, “Rakip hacı, Erdoğan’ın muhafazakalar üzerindeki etkisini azaltıyor” başlığı kullanılırken, “Sünni seçmen artık Erdoğan’ı daha seküler bir vizyon sunan rakibi karşısında kurtarmaya yetmeyecektir” yorumu yer aldı.

Smith, Nevşehir’deki Hacıbektaş’a giderek yurttaşlarla konuşarak, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi çıkışı” sonrasındaki durumu anımsattı. Geçmişte Alevilere uygulanan şiddetin hatırlatıldığı haberde, “Kılıçdaroğlu sonunda sosyal medya videosunda bu konuyu gündeme getirdi. Ana akım medyada muhalefet kendine çoğunlukla yer bulamıyor fakat Kılıçdaroğlu’nun Twitter’daki videosu 30 milyon izlendi. Kılıçdaroğlu bir tabuyu kırdı” ifadeleri kullanıldı.

“ZORLU BİR MÜCADELEYLE KARŞI KARŞIYA”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına iktidar yanlısı kişilerden eleştiriler geldiğine de dikkat çekilirken, “Kılıçdaroğlu kısa bir süre önce Konya’da bir miting düzenledi ve geniş katılım sağladı. Nevşehir’de konuştu fakat CHP’nin yerel yönetimleri Kılıçdaroğlu’nun zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu söyledi” yorumuna yer verildi.



Gazete, Hacıbektaş’ta farklı görüşlerin devam ettiğini hatırlatırken, “Sokaklarda ayrım net. Erdoğan’dan bıkan bir taksi şoförü, ‘Ekonomi kötü. Yeni fikirleri olan birisine ihtiyacımız var” yorumunu yaparken bir işletme sahibi olan Ömer Onal isimli bir vatandaş ise ‘Ekonomik sorun ve ekonomik kriz yok. Ben mutluyum ve onun yine kazanacağından kesinlikle eminim’ dedi” ifadeleriyle makale son buldu.

Bu Yazıya Tepki Ver