TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Normal bir ülkede istifa etmesi, Japonya’da olsa harakiri yapması gerekenler AKP hükümetinde bakan oluyor”

erkan baş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Amasra’da yaşanan maden faciası konusunda yaptığı konuşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez‘e bakarak, Japonya’da olsa harakiri yapması gerekenler AKP hükümetinde bakan oluyor dedi.

TBMM’de hükümet sıralarında oturan Bakan Dönmez’e bakarak, “Yerinde olmak istemediğim en büyük kişi şu an.” diyen TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Baş, şöyle konuştu:

“Burada yaklaşık dört gündür her konuşan üzüntüsünü dile getiriyor. Biz de üzüntülüyüz. Ama tam da bu nedenle çok öfkeliyiz. Her konuşmanız öfkemizi büyütüyor. Burada gizleme gereği duymuyoruz. Gerçekten üzülüyorsak, öfkelenmek zorundayız. 

Burada her gün kırk takla atıyoruz, işçi sınıfı nasıl yaşıyor anlatmaya çalışıyoruz. Ne dinliyorsunuz ne gündeme alıyorsunuz. Anca 40 işçi hayatını kaybedince gündem dışı konuşma konusu yapıyoruz. Cuma günü 18:15’te bu elim olay yaşandı. Her ağzını açan ‘devletimiz bütün olanaklarını seferber etti.’

Yahu bu devlet, tüm olanaklarını olay olmadan seferber etse, bu insanlar yaşasa günaha mı girersiniz? İşçiler, ölmediği sürece sizin gündeminize girmeyecek mi?  20 yıldır iktidardalar, hala ‘önümüzdeki yüzyılda önleyeceklerini’ anlatıyorlar.

Bakan’ı gerçekten büyük bir samimiyetle dinledim, ‘ne diyecek’ diye. Yerinde olmak istemediğim en büyük kişi şu an. Ne diyecek. 20-25 dakika bir cümle söyledi, ‘vallahi billahi bizim suçumuz yok.’ Başka hiçbir şey demedi. Ben de sormak istiyorum. Bakın değerli arkadaşlar, normal bir ülkede olsak çoktan istifa etmesi gereken, Japonya’da olsak harakiri yapması gereken, maalesef AKP Türkiye’sinde hala bakan koltuğunda oturan kişiye sormak istiyorum.



Bir ay önce Amasra’ya gittiniz değil mi? Sayıştay bu raporları önünüze koydu değil mi? Ben ilçe ziyaretine gittiğimde önce raporlara bakıyorum, sonra da orada soruyorum. Bundan 1 ay önce şu raporların gereğini yaptınız mı diye sorsaydın bu 41 işçi bugün yaşardı. Bu ihtimal bile istifa etmesi için yeterli.

Raporda cümle şu: Kritik zamanlarda müdahale edilemiyor, iş güvenliği olumsuz etkileniyor. Söylemiş Sayın Bakan söylemiş. Gittin ne yaptın orada ya, turistlik gezi mi yaptın? Fotoğraf çektirdiğin insanların yarısı ölmüş bugün. Fotoğrafta yanında duran çocuk bugün ölmüş, hala o koltukta oturuyorsun.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir