“TL artık daha güçlü bir aktör”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin küresel ekonomide güçlendiğini dile getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “TL ile 200 ülke ve bölgeye ihracat yapılıyor” dedi. TL ile ihracatın yüzde 58 yükselişle 25.5 milyar lirayı bulduğunu aktaran Gülle, “Bu alanda desteğimiz sürecek” yorumunu yaptı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ülkemizin küresel pazarda artık daha güçlü durumda olduğunu ifade etti. Küresel tedarik zincirlerinde pandemi ile hızlanan yeniden yapılanma sürecinin faydalarını gördüklerini vurgulayan Gülle, “İhraç mallarımıza talep arttı, Türkiye daha güçlü bir marka haline geldi. Bu yılın ilk 5 ayında geçen senenin aynı dönemine göre TL ile yapılan ihracat yüzde 58 artarak 25,5 milyar liraya ulaştı. TL ile ihracatta 4,4 milyar lira ile Irak ilk sırada yer aldı. 2021’in ilk 5 ayında ilk kez ihracat yapan firma sayımız da 7 bin 577’e ulaştı. Bu firmalarımız 773 milyon dolarlık ihracata imza attı. Emin adımlarla 200 milyar dolarlık ihracat hedefimize ilerliyoruz” ediğimizi gösteriyor” dedi.

HEDEF 200 MİLYAR DOLAR

‘Made in Türkiye’ markasını güçlendirmek amacıyla çalışmalarının sürdüğünü aktaran Gülle, şöyle devam etti: “Dünyanın farklı coğrafyalarındaki 200 ülke ve bölgeye TL ile ihracat yapıldı. Genelde ise ihracat ailemiz; ocak-mayıs döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 38,3 artışla 85 milyar 220 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ilk beş aylık ihracatına ulaştık. Son 12 ayda ise 193 milyar 267 milyon dolar ile yıllık hedefimiz olan 184 milyar doların üzerine çıktık. İnşallah, 200 milyar dolara da ulaşacağız.”

Bu Yazıya Tepki Ver