Tuğlayı çekin, altında kim kalırsa kalsın

GULDAL2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sedat Peker’in 1993’te bombalı suikast sonucu öldürülen Uğur Mumcu suikasti iddialarına, eşinden yanıt geldi.

Güldal Mumcu, ”Senelerdir bu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın, duvar altında kim kalırsa kalsın” diye konuştu.

Bir video daha yayınlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, 28 yıl önce bombalı suikastla öldürülen Uğur Mumcu’yla ilgili açıklamaları gündeme oturdu. Peker, “Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Mehmet Ağar, eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.’  Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam.” iddiasında bulunmuştu.

HERKES BİLDİĞİNİ ANLATSIN

Tartışma yaratan iddialar sonrası merhum gazetecinin eşi Güldal Mumcu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: ”Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın, duvar altında kim kalırsa kalsın.”

KIZI, BABASININ SÖZLERİNİ PAYLAŞTI



Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars daha sonra babasının geçmişteki konuşmasından bir bölümü paylaştı: ”Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eş anlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması, demokrasi ve hukuk devleti için ileride onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir.”

Bu Yazıya Tepki Ver