Güleç: Tüm dünyanın yüzde 5’ine talibiz

mobilya
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İhracat payını her geçen gün arttıran mobilya sektörü, dünyada ilk 5’e girmeyi arzuluyor… Aynı zamanda şu an yüzde 2 olan dünya pazarındaki payın da yüzde 5’e yükseltilmesi hedefleniyor. Mayıs ayında ihracatın geçen yıla göre yüzde 48 yükselmesi umutları daha da yeşertiyor…

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada mayıs ihracatını geçen yıla göre yüzde 48›in üzerinde artırdıklarını belirterek, “Bu artışın sektör temsilcilerini mutlu etti, umutlandırdı” açıklamasını yaptı. “Türk mobilyası” algısının dünyada artık iyi noktalarda olduğunu aktaran Güleç, “İhracat rakamları da bunu destekliyor. 2021’in ilk 5 aylık sürecinde mobilya kağıt ve orman ürünleri ihracatı yüzde 28’lik artışla 2,6 milyar seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ihracatımızı yüzde 48’in üzerinde yükselttik. 5 aylık ihracat rakamlarına baktığımızda 1,6 milyar doları şimdiden aştık. İnanıyorum ki Türkiye’nin genel ihracatı ve mobilya dış satımı anlamında parlak günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

200 ÜLKEYE ÜRÜN GİDİYOR

Hedeflerinin  dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesi arasına girmek olduğunu dile getiren Güleç, şöyle devam etti: “Şu an 200 ülkeye ürün gönderiyoruz. Mesela ABD’ye ihracatta çok hızlı büyüyoruz. Bu bizim için oldukça önemli. 2023 ABD hedefimiz 3 milyar dolar. Avrupa’da ise Almanya ve Hollanda’da hızlı büyüme sergiliyoruz. Son 20 yılda Türk mobilyası kendinden söz ettirdi. 2019’da dünyada ihracatını en çok artıran ülke olmuş ve ihracatta 8’inci basamağa çıkmıştık. Yeni hedefimiz ilk 5 ihracatçı ülke arasında olmak ve Pazar payını yüzde 5’e çıkarmak.”

Bu Yazıya Tepki Ver