Tunç Soyer, Atatürk’ün sözleriyle eleştirdi, Bahçeli’den tepki geldi: “Tarihimizi düşman gözüyle yorumlamak…”

Devlet Bahçeli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıl dönümü hakkında yaptığı konuşmaya dair açıklamada bulundu, tepki gösterdi. Tunç Soyer, açıklamasında, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi‘nden alıntı yaparak, “Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi” demişti.

TUNÇ SOYER NE DEDİ?

Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıl dönümü hakkında yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Nutuk‘ta kullandığı “Gaflet, delalet ve hatta hıyanet” ifadelerini alıntılayarak, Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar. Teslim oldular ve bir sabah, emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle, Körfez’in sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti.” demişti.

BAHÇELİ’DEN TEPKİ

Soyer’in ifadeleri hakkında konuşan Bahçeli “Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır” dedi.

ATATÜRK, GENÇLİĞE HİTABESİ’NDE NE DEMİŞTİ?



Atatürk, gençliğe hitabesinde, ileride bir gün ülke yeniden Kurtuluş Savaşı sürecine benzer durumlar yaşarsa neler olabileceğini kendi tecrübeleri ile aktarmış ve yaşanabilecek tüm olumsuzlukların ihtimal dahilinde olabileceğini örnekleriyle sıraladıktan sonra, dönemin iktidar sahiplerini de kast ederek, “Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. (Şahsi menfaatlerini, işgalcilerin siyasi emelleriyle birleştirebilirler)” demişti.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir