Türkiye 2021 öngörüsü: Enflasyon %15.5

Enflasyon01-696x398
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomist David Knight, “Bu yılki görünüm çok belirsiz; özellikle para politikalarının gidişatına ve koronavirüsü kontrol altına alma tedbirlerinin etkililiğine bağlı olacak” dedi

Dünya Bankası’nın üst düzey bir yetkilisi, Türkiye ekonomisinin görünümünün son derece belirsiz olduğunu belirterek, ekonomik büyümenin güçlü para politikasına ve salgının kontrol altına alınması için uygulanacak tedbirlere bağlı olduğunu açıkladı. Ekonomist David Knight, Türkiye ekonomisi için “Bu yılki görünüm çok belirsiz ve özellikle para politikası olmak üzere politikaların gidişatına ve koronavirüsü kontrol altına alma tedbirlerinin etkililiğine bağlı olacak” dedi.

Güçlü politika şart

Knight, Dünya Bankası’nın bu yıl ihracatın iyileşmesine bağlı olarak Türkiye için yaklaşık %5’lik bir ekonomik büyüme öngördüğünü ve 2021 yılı için enflasyonun ortalama %15.5 olmasını beklediğini belirtti. Banka yetkilisi ayrıca Türkiye’nin politika faiz oranının %19 olarak belirlenmiş olmasının uygun olduğunu ve Türkiye’nin ABD para politikasının sıkılaşmasından kaynaklanacak arz şokları dahil olmak üzere dış risklere maruz kalmaması için güçlü bir para politikası izlenmesinin gerektiğini ifade etti. (Reuters)

Pozitif beklenti: Aşı

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, koronavirüs pandemisinin yanı sıra, yükselen enflasyon, faiz ve döviz kurunun tüccarın belini büktüğünü, aşı müjdesinin ise pozitif beklenti oluşturduğunu söyledi. Tüccarın sorunlarına ve beklentilerine değinen Acı, döviz kurunda yaşanan iniş çıkışların, ithalat yapmak zorunda olan tüccarı her ay eksi haneye düşürdüğünü belirtti.



Normalleşme bekleniyor

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, “Pandemi dönemi iş dünyasını çok zor durumda bıraktı. Ekonomide çarkların dönmesi için sıcak para ihtiyacı vardı. Bu bağlamda Nefes Kredisi’nin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorum ki bu kredi tüm sorunlarımızı çözmese bile bize biraz olsun nefes aldırılacaktır” dedi ve normalleşmeyi beklediklerini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver