Türkiye günlerce küçük Müslüme’yi konuşmuştu! Cezası belli oldu

F8oqTs6WIAA6xhX
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın dedesi, gelinine yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. DNA testinde çocuğun babasının dedesi olduğu belirlenmişti.

Mersin’in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’ı (3) öldürme suçundan delil yetersizliğinden beraat eden dede Hasan Yağal (72), gelinine yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 28 yıl, gelininden olan öz kızına ise ‘sarkıntılık’ suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açıldı. Tutuklu sanık Hasan Yağal, karar duruşmasında Silifke 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 8’inci kez hakim karşısına çıktı. ‘Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme’ suçlarından tutuklu olan Hasan Yağal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, diğer aile bireyleri ise katılmadı. Avukatlar salonda hazır bulundu.

İNDİRİM UYGULANMADI

Son sözü sorulan sanık Hasan Yağal, “Söyleyeceğim ne olabilir. Benim hiçbir suçum yok” dedi. Mahkeme dede Hasan Yağal’ı Müslüme’ye yönelik istinat edilen tüm suçlardan delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verdi. Dede Yağal’a, Müslüme Yağal’ın nin annesi olan gelini S. Y.’ye yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 28 yıl,  bu ilişkiden dünyaya gelen ve torunu olarak bilinirken yargılama sırasında biyolojik olarak kızı olduğu ortaya çıkan A.Y.’ye yönelik ‘sarkıntılık’ suçundan ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cezada indirim maddeleri uygulanmadı.

FAİLİ MEÇHUL SANIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU



Adil Tıp Kurumu raporlarına göre, Müslüme’nin kesin ölüm nedeninin belirlenemediğini açıklayan heyet, küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu bölgeye tek başına çıkamayacağı göz önünde bulundurularak doğal bir şekilde öldürülmediğine kanaat getirdikleri gerekçesiyle faili meçhul sanık hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım 2021’de Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal Ailesi’nin 6’ncı çocuğu Müslüme Yağal, saat 17.00 sıralarında kayboldu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme Yağal’ı bulamayan ailesinin yardım çağrısıyla bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10’uncu gününde, ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında çocuğun cesedi bulundu. Otopside, kesin ölüm nedeni belirlenemeyen çocuğun cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verildi.

Müslüme Yağal’ın cesedinin bulunduğu gün jandarma ekipleri, annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına aldı. Şüphelilerden dede Hasan Yağal tutuklandı, diğerleri savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açıldı.

Davanın önceki duruşmasında sanık dede Hasan Yağal ile anne Selvi Yağal, babaanne Ayşe ile ağabey O.Y., haklarındaki tüm suçlamaları reddetti. Anne Selvi Yağal, duruşmada Müslüme’nin ölümüyle ilgili kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

Selvi Yağal, ifadesinde kayınpederi Hasan Yağal’dan şikayetçi olmadığını kaydetti. Yağal, “Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Cenab-ı Allah bana hesap sorar, bana bir şey yapmadı” dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, çocuğun babasının DNA raporlarında dedesi olduğunun ortaya çıktığını hatırlatınca Selvi Yağal, “Kabul etmiyorum, öyle bir şey olmadı. Müslüme olayından dolayı kimseden şikayetçi değilim” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver