Türkiye Trabzon’da tek yürek oldu

Ekran Resmi 2023-02-17 09.07.30
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem felaketi ile sarsılan Türkiye Trabzon’da tek yürek oldu… UEFA Konferans Ligi’nde Basel’i konuk eden bordo mavililer maçı 1-0 kazanarak ülkemize biraz da olsa moral oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu 3. sırada tamamlayarak Konferans Ligi’ne play-off turunu katılmaya hak kazanan Trabzonspor, play-off turu ilk maçında güçlü İsviçre ekibi Basel’i 1-0 mağlup etti.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Türkiye’de yapılan ilk resmi maçta, tüm takım taraftarlarının birleştiği dayanışma gecesi yaşandı.

TARAFTARLAR TRİBÜNDE BÜTÜNLEŞTİ

Soğuk ve zaman zaman kentteki kar yağışlı havaya rağmen taraftarlar, karşılaşmaya ilgi gösterdi. 32 bin dolayında bilet satıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da Akyazı Stadı’nda Trabzonspor’a destek verdi. Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman şehirlerinin isimlerinin yer aldığı pankartlar tribüne asıldı. Taraftarlara maç öncesi de Türk bayrağı dağıtıldı.

Tüm hasılatının depremzedelere aktarılacağı maçın ayrıca çıkartılan hatıra biletleri de yoğun ilgi gördü. Milli yas ilan edilen ülkemizde yaraları sarmak için yeniden birleşilen maçta isteğimiz, arzumuz kazanmaktı. Trabzonspor tek golle de olsa Basel karşısında kazanmayı başardı ve bu galibiyet Türkiye’yi günler sonra biraz da olsun tebessüm ettirdi.

GALİBİYET GOLÜ LARSEN’DEN

İlk yarısı 0-0 eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısında Larsen sahneye çıktı. 65. dakikada Bakasetas’ın şutunda dönen topu tamamlayan Larsen golü atarak galibiyeti getiren isim oldu. Öte yandan, Maxi Gomez’in Trabzonspor adına kaydettiği ikinci gol, VAR kararıyla iptal edildi.



Bordo mavili oyuncular, Larsen’in golünden sonra kenara gelerek ay yıldızlı formayı havaya kaldırarak birlik mesajı verdi. Play-Off gecesinde ilk maçı kazanan Trabzonspor rövanşı 23 Şubat’ta İsviçre’de oynayacak.

TÜRK FUTBOLU BİR ARAYA GELDİ

Kahramanmaraş merkezli depreminin ardından Türkiye’de ilk kez resmi bir karşılaşma oynanırken tüm futbol ailesi Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüpleri başkanları protokol tribünde maçı birlikte izlerken farklı takım taraftarları da kendilerine ait forma ve bayraklarla tribünleri doldurdu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer takım taraftarları maç öncesi Trabzonspor Müzesi’ni ziyaret ettiler. Kentte bulunan depremzedelerden karşılaşmayı izlemek isteyenler, kulüp tarafından localarda misafir edildi.

TEZAHÜRAT YAPILMADI

Karşılaşma öncesi tribünde “Hep birlikte olacağız, yaraları saracağız.” ifadesinin yer aldığı bir arama kurtarma görevlisi ve kucağında enkazdan çıkarılan bir bebeğin bulunduğu görselin yer aldığı koreografi sergilendi.

SİYAH FORMA, SİYAH TİŞÖRT

Trabzonsporlu oyuncular, karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler ve plaka kodunun olduğu siyah tişört, maça da siyah formayla çıktı. Baselli oyuncu Zeki Amdouni de sahaya “Geçmiş olsun Türkiye’m” yazılı tişörtle çıktı. Maç öncesi UEFA, Türkçe ve Arapça olarak “Yanınızdayız.” yazılı pankartı saha kenarına kondu. Trabzonspor taraftarları karşılaşma öncesinde depremzede çocuklar için oyuncak organizasyonu düzenledi.

MAÇ HASILATI DEPREMZEDELERE

Soğuk ve zaman zaman kentteki kar yağışlı havaya rağmen taraftarlar, karşılaşmaya ilgi gösterdi. 32 bin dolayında bilet satıldı. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada protokol ve basın tribünlerindekiler de karşılaşmayı depremzedelere bağış yaparak izledi. Az sayıda Basel taraftarı ise kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı takip ederek takımlarını destekledi. Maç öncesi Türkiye ve Suriye’de depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Bu Yazıya Tepki Ver