Türkiye’de aşılama hızı neden yavaşladı? Ali Tarakçı ‘SESLİ DÜŞÜNCELER’de değerlendirdi

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının üretiminde yaşanan aksama sebebiyle sevkiyatında birkaç gün azalma olacağını duyurmuş, Bakan Koca “Randevusuz gelmeyin” demişti. Peki Türkiye’de aşılama hızı yavaşladı mı? Aşılamada gelinen son durum ne?

Türkiye’nin konuştuğu Konya Katliamına ilişkin son bilgiler neler? Gazeteci Ali Tarakçı SESLİ DÜŞÜCELER’de gündemi değerlendirdi.

Ali Tarakçı’nın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle;

Toplumun, yüzde 60’ı aşısız, 21 milyon kişi hiç aşı yaptırmadı. Biontech’in aşı fiyatlarında yaptığı zam aşılama hızını yavaşlatmış olabilir.

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı, Biontech ‘le ilgili “aşı konusunda” kamuoyuna açık bilgi vermeli ve günde 1 milyon doz aşı miktarından 150 bin doza nasıl düşüldüğü gerçeğini izah etmelidir.

KONYA KATLİAMI



Kaos ve iç savaş kurgusu büyük bir kurgu. Bir insanın bir evin içine girip 7 kişiyi kurşuna dizmesini anlamak mümkün mü?

ORMAN YANGINLARI

Orman yangınları üzerinden kaos yaratmaya çalışıyorlar. Uydular aracılığıyla, lazerlerle yangın çıkartılabilir. Son paylaşılan videolar bu ihtimali güçlendiriyor.

TÜRKİYE’NİN NEDEN YANGIN FİLOSU YOK?

Bu ülkede yangınlar oluyorsa, bunun birinci derecede sorumlusu iktidardır. Bu işe bakması gereken Orman Bakanıdır. O bakmıyorsa, biz bu hesabı kime soracağız?

ARILAR YOK OLURSA İNSANLIK NE OLUR?

Türkiye’de yaşanılan yangın felaketinde 90 bin arı kovanı telef oldu. Bilim insanı Albert Einstein’a göre ise “Arılar yok olursa, insanların yalnızca dört yıl ömrü kalır.”

 

Gercektivi’den canlı yayınlanan SESLİ DÜŞÜNCELER programını izlemek ve gündeme dair gelişmelerden haberdar olmak için Gercektivi Youtube kanalına abone olun.

 

Bu Yazıya Tepki Ver