Türkiye’nin büyümesi yavaşlayacak

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analizlere göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’nin ekonomik büyümesi yıllık bazda yüzde 5,3 olacak. Enflasyonda yılın zirvesinin ağustos ayında yüzde 17,7 ile görüleceği belirtildi.

TÜRK ekonomisi için kötü haber… Yurtiçinde piyasalar büyüme rakamlarına odaklanmışken uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, pembe bir tablo izledi! Morgan Stanley analistlerine göre Türkiye’nin büyümesi daha da yavaşlayacak. Türkiye ekonomisi salgın yılının tamamında yüzde 1,8 büyürken, 2020’nin son çeyreğinde ise yüzde 5,9 büyümüştü.

İlk çeyrek büyüme verileri bu nedenle son derece önemli. Morgan Stanley analizine göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’nin ekonomik büyümesi yıllık bazda yüzde 5,3 olacak.

ENFLASYON DA SIKINTILI

ÇEYREKLIK olarak bakıldığında ise kurumun beklentisi yüzde 1,25 büyüme olacağını yönünde. Morgan Stanley analistleri büyümeye tüketim harcamalarındaki toparlanmanın ve ithalattaki güçlü performansa karşın dış talebin katkı sunacağını belirtti.

Değerlendirmelerin ardından 2021 yılı tamamı için büyüme tahmini yüzde 4,8 olarak açıklandı. Mayıs enflasyonuna ilişkin öngörü de yüzde 17,3 oldu. Enflasyonda yılın zirvesinin ise ağustos ayında yüzde 17,7 ile görüleceği belirtildi. Morgan Stanley raporuna göre yıl sonu itibariyle enflasyon yüzde 14,7’ye çekilecek.



Bu Yazıya Tepki Ver