Türkiye’nin swap için görüştüğü ülkeleri açıkladılar

merkez bankası
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın rezerviyle ilgili tartışmalar sürerken, Ankara’nın birçok ülkeyle swap anlaşması için görüşme yaptığı ve bazıları ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansının iddiasına göre, Ankara, Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya’daki başka ülkelerle görüşme yaparken, ilk anlaşma Azerbaycan ile imzalanacak.

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleri ile yaptığı toplantıda dört ülke ile swap anlaşması için görüşüldüğü ve ikisiyle anlaşmaya yakın olduklarını söylediği iddia edilmişti. Ancak bu dört ülke hakkında bilgi verilmedi.

İsimlerini vermek istemeyen konuya yakın dört kaynak Reuters’a Ankara’nın Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya’daki başka ülkelerle görüşme yaptığını söyledi. Aynı kaynaklar, ilk swap anlaşmasının Azerbaycan ile imzalanacak gibi göründüğünü söyledi.

Aynı kaynaklar Türkiye’nin geçen yıl Katar’la üçe katlanarak 15 milyar dolara çıkardığı swap anlaşmasının da genişleyebileceğini aktardı.



Bu Yazıya Tepki Ver