Ülke yanarken düğüne gitti, “lince kurban edildim” dedi

cenap aşçı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Kurumu Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, görevden alınması için Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Aşçı, geçtiğimiz hafta perşembe günü basın toplantısı düzenleyerek, kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt vermişti.

HaberTürk muhabiri Mahir Kılıç, Aşçı’nın dilekçesinde, “Orman yangınlarında lince kurban edildim. THK’nın saygın bir kurum, bu tarz tartışmaların odağında olmamalı” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Yangın söndürme uçaklarıyla gündemden düşmeyen Türk Hava Kurumu’nda Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, yaşanan tartışmalar üzerine istifa etti. Aşçı’nın Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne görevden alınması için başvuruda bulunduğu öğrenildi. THK Başkanlığının yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyım heyeti atanmış, Aşçı, THK’nın yeni Başkanı olarak seçilmişti.

Aşçı, orman yangınlarıyla mücadelenin en yoğun olduğu günde “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” sözleriyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Aşçı, kendisi ve kurum hakkındaki eleştirilere yanıt vermek amacıyla da geçtiğimiz hafta Perşembe günü THK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlemişti.

thumbnail
İlgili Haber
Ülke yanarken THK kayyumu düğüne gitmiş!

KILIÇDAROĞLU “ARADIM, ULAŞAMADIM” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yangıunların başladığı gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim. Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım.” demişti.



thumbnail
İlgili Haber
THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı istifa etti
thumbnail
İlgili Haber
Nikahtaki THK Başkanı: “Uçakları kaldırmamız için…”
thumbnail
İlgili Haber
Hırvatistan uçağı THK’nın uçaklarıyla aynı model
thumbnail
İlgili Haber
THK’nin Tayyare Apartmanları da haraç-mezat satılıyor
thumbnail
İlgili Haber
Kılıçdaroğlu: “THK, 80 milyon dolar kredi almış, denetleyen var mı?”

Bu Yazıya Tepki Ver