Ülkemize gelirse vakalar patlayabilir

korona
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgında gelinen son durumu ve dünyada endişeye neden olan yeni AY.4.2. varyantına ilişkin konuştu. Tükek, “Şu an 15 ile 30 yaş arası vakalara baktığınız zaman vakaların yarısını oluşturuyor. Söylenildiği gibi yoğun bakımların çok dolduğu falan, biz gözlemlemiyoruz. Ama açıklanan bir varyant bulaşıcılığı çok daha yüksek, onun ülkemize gelmesiyle olay değişebilir. Vaka sayıları ciddi şekilde artabilir” dedi.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürürken Türkiye’de vaka sayıları 30 binlerde seyrediyor. Uzmanlar her fırsatta aşının önemine dikkat çekerken milyonlarca insan henüz aşı olmadı. İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek salgında son durumu değerlendirirken genç gruba da aşı çağrısında bulundu. Tükek, dünyada endişeye neden olan yeni AY.4.2. varyantının Türkiye’de yüksek vakalara neden olabileceğini belirtirken, yoğun bakımlarda doluluk gözlemlemediğini belirtti.

‘YOĞUN BAKIMLAR BOŞ’

Salgında gelinen son durumu değerlendiren Prof. Dr. Tufan Tükek, “Pandemiyle alakalı stabil bir dönemdeyiz şu anda 30 binli rakamların etrafında dönen bir şey. Ekim ayının da ilerlemesiyle bu rakamın artacağını öngörüyorduk ancak şu anda nispeten daha ortada gidiyor. İstanbul tabi böyle, Anadolu’da farklı olabilir. Çünkü Anadolu’da bazı yerler yüz binde 500’ü aşmış durumda illerimiz var. ” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver