Ümit Özdağ: Süreç olumlu Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir kez daha görüşeceğiz

ümit özdağ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATA İttifakı’nın dağılması ve Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklaması yapmasının ardından Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın hangi adayı destekleyeceği merak konusu oldu. Özdağ, merakla beklenen kararını açıklıyor…

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile iki kez görüşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hangi adayı destekleyeceğini açıklıyor.

Partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kararını açıklıyor.

Özdağ’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Bugün akşam Sayın CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, böylece Türkiye’nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, Anayasanın ilk dört maddesini 66’ıncı maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi stratejik ve sıfır tölerans ilkesine dayalı mücadele protokolünü büyük ölçüde bitirmiş bulunuyoruz. Ama daha nihayetlenmedi. Yüz yüze görüşmeler yapmamız gerekiyor. Bu gece gerçekleştireceğiz inşallah.

DÜN AÇIKLAMA YAPTI

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.



Özdağ, Oğan’ın açıklamasının hemen ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. “Sinan Oğan’ın açıklaması partimizi bağlamamaktadır” diyen Özdağ, “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat benim tarafımdan yapılacaktır” demişti.

Özdağ, sonrasında ise Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yürütülen müzakereler sırasında çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Özdağ, paylaşımında şunları söyledi: “Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim.”

Bu Yazıya Tepki Ver