Üretimle büyüme modeli gerek

FAİK-ÖZTRAK
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borçlanmaya son vererek, sahip olunan imkânların büyümeye yatırılması gerektiğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “İç ve dış tasarrufu betona değil, döviz getiren hizmetlere aktarmalıyız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin borçlanmadan, imkânlarını üretime, ülkeye döviz kazandıran hizmetlere yatırarak ekonomi politikasını yeniden şekillendirmesi gerektiğini söyledi. Konya’da düzenlenen CHP Ekonomi Masası Toplantısı’nda konuşan Öztrak, “Aralık ayından bu yana 21 ilde, iş dünyası temsilcileriyle ve esnafla bir araya geliyoruz. Vatandaş görüşleriyle ekonomi politikalarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor. 2014’ten beri öngördüğümüz ekonomi, ülkeyi yöneten hükümetlerin öngördüğü rotadan çıkmış vaziyette” açıklamasını yaptı.

2013’ÜN DE ALTINA İNDİ HÜKÜMETIN

2011’de “Türkiye’nin gayrisafi yurt içi hasılası 2023’te 2 trilyon dolar olacak” diye bir hedef koyduğunu hatırlatan Öztrak, şöyle devam etti: “Aslında 2013’te 1 triyon doları yakalamıştık. Yani bu işin çok da uzağına düşmüyorduk ama 2013’ten itibaren, hele 2014’te tek adam rejiminin düğmesine basılmasından sonra, Türkiye bu patikadan hızla uzaklaşmaya başladı. 2 trilyonluk milli gelir hedefine uygun olarak gitmiş olsaydık 2020’de Türkiye’nin gayrisafi yurt içi hasılasının 1 trilyon 600 milyar dolar olması lazımdı ama 717 milyar dolarda kaldı.

Bu Yazıya Tepki Ver