Utanç ömür boyu sürer

saglikutanmak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kaliforniya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, utanma duygusunu araştırdı: Utanç verici olay kısa ömürlü olsa da utancın kalıcı bir etkisi vardır.

ABD Kaliforniya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, utancın etkisine dikkat çekiyor: Utanç anı kısa ömürlü olsa da kalıcı bir etkisi vardır. Yıllar sonra bile, okulda berbat bir performans düşüncesi sizi ıstıraba sokar. Utancın bizi hatalardan veya sosyal yenilgilerden kaçınmaya teşvik etmesi gerekiyor.

Utanç insandır. Herkes bir noktada utanır. Genellikle duygu ilk kez iki yaş civarında başlar. Utanç bir izleyiciye ihtiyaç duyar. İkinci bir önemli faktör daha sonra kendini diğer insanların bakış açısından görme yeteneği ile gelişir. İlkokulda alay edilebileceğinden korkmak utanmak için yeterlidir.

Ergenlik döneminde, tüm biçimleriyle utanç, hayata karşı belirleyici tutum haline gelir. Yetişkinlikte, yabancı utanç çok bireysel bir duyguya dönüşür. Çünkü uygun davranışın ne olduğu ya da olmadığı, görüşler büyük ölçüde farklılık gösterir. Son olarak insan kendinden utanmaya başlar.

Bu Yazıya Tepki Ver