Uzungöl aslına dönüşecek

18465150
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayder’de yapıldığı gibi çevreyi koruma hassasiyetini Uzungöl’de de göstereceklerini belirten Bakan Kurum, “Gölün 2 kilometrelik çevresini kapsayan güzerganta, hiçbir yapı kalmayacak. Bin araç kapasiteli otopark yerin altına, doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde yapılacak” dedi

TÜRKİYE’NİN doğal güzellikleri arasında ayrı bir yeri bulunan Uzungöl’ü kurtarma projesi başladı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Uzungöl’de yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulunurken, ”Amacımız ülkemizin doğal güzelliklerine güzellik katmaktır. İstiyoruz ki Trabzon’umuz bugünden daha yeşil olsun. Bu doğrultuda ne kadar kaçak yapı varsa bu hususları vatandaşlarla görüşerek, gönül birliği içerisinde hayata geçiriyoruz. 2023’e gelindiğinde Uzungöl, ülkemize ve bölgemize katma değer sağlayacaktır” dedi.

150 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ayder’de olduğu gibi çevreyi koruma hassasiyetini ilk planda tuttuklarını kaydeden Kurum şöyle konuştu: ”Gölün 2 kilometrelik çevresini kapsayan güzergahta yol ile doğa arasında güzelliği engelleyen yapıların yıkımı gerçekleşecek. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla gölden istifade edilecek. Uzungöl’de ziyaretçilerin araç park edebileceği bin araç kapasiteli otopark yerin altında, doğal yapıya uygun olacak. Burdaki yapıların kaldırılarak aslına uygun hale getirilmesiyle bu yıl sonu itibariyle 150 milyon lirayı bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız.”

Bu Yazıya Tepki Ver