Varank’tan, İmamoğlu’na tepki

0x0-1621776817438
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çam ve Sakura Hastanesi’nin açıldığı dönem İBB’nin bağlantı yollarını yapmadığını belirten Varank, ”O zaman paramız yok dediler. Pandemi döneminde hastaneye para bulamıyorlar ama yüzen tenis kortuna bulabiliyorlar” diye konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir sene önce İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptıklarını, ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hastanenin yolunu bile yapmadığını söyledi. Varank, “Pandemi döneminde bu halkın neye ihtiyacı var? Hastaneye ihtiyacı var. Bunun yolunu kim yapacak? Büyükşehir Belediyesi yapacak. Gidip o hastanenin yolunu bile yapmayan bir belediyeden bahsediyoruz. Hastanenin yolunu yapmayan belediye başkanı Haliç’in üstünde eşiyle tenis oynamak için kort inşa etti. Oraya para bulabiliyor ama hastanenin yolunu yapmaya para bulamıyor” dedi.

1.8 MİLYON HASTAYA HİZMET VERİLDİ

Sanayi bakanı şöyle devam etti: ”Bundan bir sene önce biz İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptık. Biliyorsunuz bizi eleştiriyorlardı. Bu şehir hastaneleri şöyle, bu şehir hastaneleri böyle. Gidip baksınlar. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ne kadar başarılı bir hastane. 1.8 milyon vatandaşımıza hizmet vermiş bir hastaneden bahsediyoruz. Bir sene zarfında.. 65 bin ameliyatın yapıldığı bir hastaneden bahsediyorum. Binlerce vatandaşımızın Covid tedavisinin yapıldığı bir hastanemizden bahsediyoruz.”

BİZ ÇALIŞIYORUZ, ONLAR ELEŞTİRİYOR

“Biz aynı zamanda Türkiye’de yerli ve milli üretilen solunum cihazlarının ilk teslimini de o hastaneye yaptık. Yüzden fazla cihazı teslim ettik. İşte biz bu aşkla ve bu şevkle vatandaşımızın derdine çare olmak üzere büyük gayretle çalışıyoruz ama muhalefet ne yapıyor? Sadece eleştiriyor. Artık şehir hastanelerini eleştiremiyorlar. Neden? Çünkü görüyorlar bu pandemi döneminde ne kadar başarılı işler yaptılar.”



Bu Yazıya Tepki Ver