Vergi vermeyen ünlü zenginler mercek altına alındı

elon-musk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı ülkenin en zenginlerinin az vergi verdiği ya da hiç vermediği hakkında medyada çıkan raporu incelemeye aldığını açıkladı.

ABD’li medya organı ProPublica, dünyanın en zengin insanları arasında olan Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Warren Buffet gibi isimlerin bazı yıllarda hiç federal gelir vergisi ödemediğini iddia etmişti.

Söz konusu haber üzerine harekete geçen Hazine Bakanlığı son yıllara yönelik vergi kayıtlarını incelemeye alırken bakanlık sözcüsü Lily Adams, konunun FBI, federal savcılar ve iki İç Hazine Departmanı gözlemcisine yönlendirildiğini söyledi.

Adams söz konusu yetkililerin tümünün bağımsız soruşturma yetkisine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Hazine Bakanlığı bünyesinde vergi toplamakla sorumlu olan ABD Gelir İdaresi Kurumu (IRS) Başkanı Komiseri Charles Rettig de bir soruşturmanın sürdüğünü doğrularken, Beyaz Saray Genel Sekreteri Jen Psaki konuyu “oldukça ciddiye aldıklarını” ancak vergi kayıtlarının gizli belgeler olduğunu söyledi. Psaki ayrıca dev şirket ve yüksek kazançlı bireylere düşen vergileri daha adil bir şekilde ödemelerini sağlamak için çalışma yapmaları gerektiğini de ekledi.

 



Bu Yazıya Tepki Ver