WhatsApp’tan Filistin’e saldırı

savunmasür
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesajlaşma uygulaması, İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmanın ardından düzinelerce Filistinli gazetecinin hesaplarını engelledi.

Facebook ve twitterın küresel sisteme hizmet etmeyenleri engellemesinin ardından WhatsApp’tan Filistin’e saldırı geldi. AFP’nin Gazze Şehri bürosundaki iki gazeteci WhatsApp’tan hesaplarının bloke edildiğini bildiren Arapça bildirimler aldı. Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’nın yanı sıra Gazze’deki diğer gazeteciler de hesaplarının bloke edildiğini söylediler.

Katar merkezli uydu haber kanalı Al Jazeera’dan bir ekip, hesaplarının daha sonra WhatsApp sahibi Facebook’a şikayette bulunduktan sonra geri yüklendiğini söyledi. Filistin Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Tahseen Al-Astall, Gazze’de yaklaşık 100 gazetecinin hesaplarının bloke edildiğini açıkladı.

500 vaka tespit edildi

Arap Sosyal Medyayı Geliştirme Merkezi, WhatsApp hesaplarının bloke edilmesinin münferit bir olay olmadığını söyledi. İsrail’in üçüncü şehri Hayfa’da bulunan grup yeni bir raporda 6 Mayıs – 19 Mayıs tarihleri arasında Filistin “dijital haklarının” ihlal edildiği 500 vakayı belgeledi.



Bu Yazıya Tepki Ver