Yanlıştan geri dönüldü

erdogan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısında geri adım atmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, “Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimsenin sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamayacağını da ayrıca ifade etmek istiyorum. Ülkemize dönük yanlıştan geri dönülmüştür. Büyükelçilerin bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacaklarına inanıyorum” dedi

YARGIMIZ KİMSEDEN TALİMAT ALMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda’nın büyükelçilerinin “Osman Kavala derhal serbest kalsın” çağrısında geri adıma atılmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, “Geçmişte uzunca bir süre bu anlayışla ülkemizi yönlendirenler, Türkiye artık kendi duruşunu sergileyince paniğe kapıldılar. Türkiye’nin nezaketini, zaaf olarak görerek eski alışkanlıklarına yönelenler, yaptıkları yanlışları kabullenmedikleri sürece cevaplarını alacaklardır. Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçiliklerinden yapılan açıklamayı da aynı şekilde kabul ediyoruz. Bu tavır ülkemizdeki yargı teşkilatını, savcılarımızı, avukatlarımız tüm yargı mensuplarına karşı yapılmış bir hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz, kimsenin emrine girmez” diye konuştu.

AMACIMIZ KRİZ DEĞİL; ONURUMUZ

Türkiye’nin amacının kriz çıkarmak olmadığını ifade eden Erdoğan, “Dünyada nice acılar yaşanır, adaletsizlikler sergilenirken Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz. Bağımsız ve tarafsız yargımız ile gereken cevabı vermek devletin başı olarak öncelikle bizim görevimizdir. Ülkem ve milletim adına koyduğumuz tavır bu sorumlu ve samimi duruşun temahülüdür. Bizim amacımız kriz çıkarmak değil, Türkiye’nin onurunu, gururunu haysiyetini korumaktır. Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür. Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimsenin sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamayacağını da ayrıca ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

KAPICILARDA BİLE ARABA VAR



Erdoğan, muhalefetin “Ekonomik kriz var. insanlar eve ekmek götüremiyor” eleştirilerine de cevap verdi. “Bugün kapıcılarda bile araba var” diyen Erdoğan, “İkinci elde araba dayanmıyor. Biz nerede ne var, ne satılıp alınıyor, biliyor izliyoruz. İstatistiklerini tutuyoruz” açıklaması yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver