Yapılandırma beklentisi 100 milyar

para
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırmayı değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Herkesin burada kendine bir yer düşünüyorum” dedi. Alacakların 500 milyar liranın üstünde olduğunu aktaran Demiröz, tahsilat beklentisinin ise 100 milyar lira olduğunu söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kamu alacaklarına ilişkin borç yapılandırmasının rahatlatıcı olacağını dile getirdi. Yasanın büyük çoğunlukla kabul edildiğine dikkat çeken Demiröz, “Büyük talep vardı. Esnafın, öğrencinin, belediyeye, gümrüğe sigortaya borcu olanların hepsini ilgilendiren bir konuydu. Bazı konularda itirazlar olsa da sonuçta büyük bir çoğunluk tarafından kabul edilerek yasalaştı” diye konuştu.

AF DEĞİL TAKSİTLENDİRME

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da yerli ve yabancı nakdi sermayelerde özel indirimler açıkladığına değinen Demiröz, “Yasa çok geniş kapsamlı. Öğrenci kredileri bile dahil edildi. Herkesin burada kendine bir yer bulacağını ve yasadan yararlanarak rahatlayacağını düşünüyorum. Kamunun 500 milyar liranın üzerinde bir borcu var. Bunun bir kısmının tahsilatı gerçekten güç. Şahsen 36 süreçte bu yasadan 90-100 milyar liralık bir tahsilat bekliyorum” ifadelerini kullandı. Bunun bir taksitlendirme olduğunu dile getiren Demiöz, af gibi algılanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver