Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: “Erdoğan’ın rakibi Altılı Masa değil, enflasyon !”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, 2023 seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında “Erdoğan’ın rakibi Altılı Masa değil, enflasyondur” görüşünü dile getirdi.

AK Parti’ye küsen seçmenin muhalefet partilerine yanaşmadığını savunan Şanlıdağ, “Kararsızlar havzası dediğimiz limanda beklemede olan Ak Partili seçmenin, ekonomik iyileşme ve piyasaların rahatlamasıyla yeniden partisine dönme ihtimali yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

Seçim döneminde muhalefetin en büyük argümanın pahalılık, enflasyon ve tencere teorisi olacağını yazan Şanlıdağ, şöyle devam etti: “Altılı masa, Ak Partili seçmeni kendi safına çekemedikçe başarılı olamaz. Ak Partili seçmen ise hiçbir şekilde Erdoğan’ın otoriterleştiğine, yargının siyasallaştığına inanmıyor. Bunlar prim yapmaz. Erdoğan’ın karşında kim aday olursa olsun, bu argümanları seslendirmeyecektir. Muhalefet bunun bilincinde ve nerede nasıl hareket edeceğini biliyor.

Nereden bakarsak bakalım, yaklaşan seçimin oyun kurucusu hiç şüphesiz Erdoğan olacaktır. Hem tartışılmaz liderliği, hem dış politikadaki başarısı ve hem de siyasi zekâsı, başarı ve karizması karşısında direnebilecek bir lider yok. Hep söylediğim gibi, Erdoğan’ın rakibi altılı masa değil, enflasyondur. Dolayısıyla ekonominin rahatlaması, piyasalarda iyileşmenin hissedilmesiyle, kararsız seçmenin görüşü değişir. Şunu da belirteyim: Elbette ki tek tayin edici etken ekonomi değildir ve olmayacaktır.

Şanlıdağ, “Ak Parti’nin dikkat etmesi gereken en önemli husus, ekonomik büyüme ve refah düzeyinin artmasını sağlamaktır. Gençlik, Kürt seçmen ve kararsızlar da refah düzeyine, hukukun uygulanmasına ve adaletin tatbik edilmesine bakar” görüşünü dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver