Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ: “O gün yapılan doğruydu, bugünkü adım ise reel politik gereği zaruri !”

Abdülfettah es-Sisi recep tayyip erdoğan katar temim bin hamed sani rabia
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Katar ziyaretinde daha önce ‘darbeci’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tokalaşmasının tepki gösterenleri eleştirdi. Bedir, Erdoğan-Sisi görüşmesini  “Bize göre o gün yapılan doğruydu, bugünkü adım ise reel politik gereği zaruri” değerlendirmesiyle normalleştirdi.

Şanlıdağ, bugünkü yazısının “Sisi ve Esad meselesi”  başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

“Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbeci Sisi karşısındaki sert duruşundan ötürü eleştirenler, şimdi de Sisi ile tokalaştı diye yükleniyorlar. Ak Parti’de “Dün dündür bugün bugündür» politikasının başladığını deklare eden muhalifler sözlerinde samimi olsalar, dün yanlış gördükleri politikadan bugün döndüğü için Erdoğan’ı tebrik etmeleri gerekir. Bize göre o gün yapılan doğruydu, bugünkü adım ise reel politik gereği zaruridir. Bağrımıza taş basar, ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için bu tür siyasi adımlar atabiliriz. Erdoğan’ı buradan vuramazsınız, tahkir edemezsiniz. Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi tehdit eden uluslararası oluşumlar sizi rahatsız etmiyor olabilir… Bizleri ediyor kardeşim. Dolayısıyla Sisi ile de Esad ile de siyasi diyalog ve ülkeler arasında barışa katkı sağlayacak adımlara evet diyoruz. Acizane bendeniz bu köşede tam 4 yıl önce Suriye meselesinin Rusya üzerinden görüşülmesi döneminin bitirilmesi ve Esad’a el uzatılması gerektiğini ilk yazan kişilerdenim.

Bugün geldiğimiz noktada Erdoğan’ın atacağı adımın gecikmeli de olsa doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım Esad, muhalif olarak gördüğü ve yıllarca bombaladığı kendi halkını yeniden ülkesine kabul edecek mi?”

Yazınının tamamını okumak için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver