Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş’a göre Millet İttifakı’nın hatası “Parlamenter sisteme geçişi amaç edinmek”

ihsan aktaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş, bugünkü yazısında muhalefetin AK Parti karşısında siyaset üretemediğini savunarak “Millet İttifakı nerede hata yaptı?” sorusunu kritik etti. Aktaş, “Ülke sorunlarının tamamını cumhurbaşkanlığı sistemine yüklemek, parlamenter sisteme geçişi amaç olarak belirlemek de Millet İttifakı’nın temel hatalarından biriydi. Parlamenter sisteme geçince, her şeyin adeta sihirli değnek değmiş gibi düzelmeyeceğini bilen bir seçmen şuuru var. Kaldı ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özellikle uluslararası arenada devlete nasıl bir kabiliyet ve sürat kazandırdığı bilinmektedir..” sözleriyle mevcut sistemi övdü,

Muhalefete son dönemde kendi yorumcularından iktidar karşısında etkisiz kaldıkları eleştirisinin yapıldığını yazan Aktaş, Millet İttifakı’nın 2018 seçimlerinden sonra sadra şifa bir siyaset üretemediğini ileri sürdü.

CHP’lilerin, Erdoğan’ın ve AK Parti’nin geliştirdiği siyasi kapasiteyi hafife aldığını yazan Aktaş, muhalefet partilerinin Altılı Masa etrafında toplanmasının hata olduğunu savundu; “Seçime kadar müstakil siyaset üretme şansı olan bu partiler, bir çatı altında toplandılar. Her bir parti, öteki partiden çekinerek siyaset üretme yeteneğini kaybetti. Ayrıca süreç içerisinde HDP’nin desteğinin nasıl alınacağı konusu muğlaklığını korudu” düşüncesini dile getirdi.

Yazınını tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir