Yerli aşı merkezinde hırsızlık şoku!

4 SAAT SONRA foto
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de, Türkiye’de insan denemelerine ilk geçilen Covid-19 aşı adayının geliştirildiği Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden (ERAGEM) 4 dizüstü bilgisayar çalındı

Olay, pazar günü, yerli aşı çalışmalarının yürütüldüğü ERÜ kampüsündeki ERAGEM´de yaşandı. Türkiye’de insan denemelerine ilk geçilen Covid-19 aşı adayının geliştirildiği ERAGEM binasına giren şüpheli, çalışanlara ait 4 dizüstü bilgisayarı çaldı. Güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alınırken, görüntülerden tespit edilen şüpheli, hırsızlıktan 4 saat sonra yakalandı. Çalıntı bilgisayarlara ise el koyuldu.

‘AŞIDA SIKINTI YOK’

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden (ERAGEM) çalınan bilgisayar hırsızlığıyla ilgili, “Kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından şunu ifade edebilirim: hastaneye hasta olarak gelen, daha önce sabıkası olan bir hırsız. Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezimizin iç kısmında değil, dış kısmında doktora öğrencilerine ait laptopu çalmış. Zaten olay duyulur duyulmaz hırsız 2 saat içinde yakalandı” açıklamasını yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver