Yıldıray Oğur: “Mersin’deki canlı bomba eylemi sürpriz değil !”

mersin mezitli polisevi saldırı bomba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar yazarı Yıldıray Oğur, PKK’nın Mersin’deki polisevi saldırısının ardından “Çok karanlık bir saldırı” ,“Tam seçime giderken şimdi bu nereden çıktı”, “Zamanlama manidar” şeklinde yorumlar yapıldığını belirterek, Bu eylemin sürpriz olmadığını anlamak için PKK’nın haber ajansı ANF’de birkaç dakika geçirmek yeterli dedi.

Sınırların dışında çatışmaların aylardır sürdüğünü belirten Oğur, Özellikle Zap’taki operasyonlarda PKK yıllardır elinde tuttuğu bölgede zorlanıyor, kayıplar veriyor, aynı zamanda neredeyse her gün bölgeden şehit haberleri de geliyor. Türkiye bu konuyu şehit haberleri dışında pek konuşmuyor diye olan biten önemsiz olmuyor. Özellikle PKK için bu bölgeleri elinde tutmak bir varlık yokluk meselesi ifadesini kullandı.

Oğur, Murat Karayılan’ın 22 Eylül’de ANF’ye Devrimci Halk Savaşı çerçevesinde görevini yerine getirmelidir. Bu hususta eksiklikler var, bu anlamda eleştirilerimiz var. Böyle vahşi bir düşmana karşı kimse sessiz kalmamalıdır. … Özellikle önümüzdeki 3 ay gerilla savaşı için çok önemli. Çünkü düşman da sonuç almak istiyor, biz de sonuç almak istiyoruz. Bunun için de destek lazım. Varlık ve yokluk savaşı dememiz boşuna değil. Gerçek budur. Bu yüzden bu süreçte kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Gençler gerilla saflarına katılmalı, kadınlar, yurtseverler herkes görevini yerine getirmeli diye konuştuğunu belirtti.

Oğur şunları kaydetti:

Yani PKK, bir süredir devrimci halk savaşı moduna girmiş. Gerekçe operasyonlar, kimyasal saldırı iddiaları, cezaevlerinde yaşanan ölümler ve 18 aydır Öcalan’la görüşme yaptırılmaması. Bu dört madde Türkiye’de gündem olmadı. Ama bizim gündemimizde olmasa da demek ki PKK için önemli ve kritik. Zaten PKK’nın Mersin’deki saldırıyı üstlenme açıklamasında da bunlar gerekçe olarak sıralandı.

ANF’de Mersin’deki iki saldırgan PKK’lı kadın arkasından yazılanlar da PKK’nın oyuna getirildiği, derin güçlerin devrede olduğu gibi analizleri boşa çıkaracak kadar coşkuyla yazılmış.” 



Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver