Yolsuzluk sadece bizde olmuyormuş

egitimmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Julia Keleher neler yapmamış ki… Müteahhitlere milyonlarca dolar aktarmış. Lüks bir daire karşılığında devlet okulu arazisini peşkeş çekti. 6 bin okul çalışanın kimlik bilgilerini sızdırdı

Yolsuzluk her yerde oluyor. Eğitimde bile. Yani bize has değil. Belki bizden farklı olan başka ülkelerde yolsuzluk ortaya çıkınca adalete yansıması ve ceza verilmesi… Belki bir gün biz de o günleri görürüz. Neyse konumuza dönelim. Haberimizin baş aktristi Julia Keleher. Porto Riko’nun eski Eğitim Bakanı… Keleher, lüks bir yaşam için makamının tüm imkanlarını kullanmış ve açgözlülüğü cezalandırılmış.

SUÇ MAKİNESİ GİBİ

Kadının yaptıkları şöyle sıralanıyor: Beş kişi ile birlikte müteahhitlere federal fonlardaki milyonlarca doları yasadışı bir şekilde yönlendirmek. Lüks bir daire karşılığında devlet okulu arazisini peşkeş çekti. Yakın bir arkadaşı tarafından yönetilen bir firmaya, 6 binden fazla Porto Riko okul çalışanının adları ve diğer personel bilgileri de dahil olmak üzere gizli hükümet belgelerini sızdırdı.

SAVCILARLA ANLAŞTI

Keleher, Philadelphia dışındaki ailesinin evinde sanal savunma yaptı. Federal savcılarla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak Keleher, dolandırıcılıktan suçlu bulundu. Anlaşmaya göre; altı ay hapis, 12 ay ev hapsi ve 21 bin dolar para cezası verildi. Anlaşma, Keleher’i elektronik dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve rüşvet de dahil olmak üzere diğer birçok suçlamadan muaf tutacak.



Bu Yazıya Tepki Ver