Yunanistan ile aramızı Bilal Erdoğan bulacak

yunan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüksel’deki NATO zirvesinde Erdoğan, “Yeğenin Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis nasıl? Oğlumun okul arkadaşıydı” diye samimi bir soru sordu. Miçotakis de gülümseyip “Biliyorum” dedi.

Türkiye’nin Yunanistan ile ilişkilerini sürpriz bir isim düzeltecek: Bilal Erdoğan… Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu, Komşu ile gelecekteki ilişkilerimizde kilit bir rol oynayabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın NATO zirvesi kapsamında gerçekleşen görüşmede Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e yeğeni Kostas Bakoyannis’i sorduğu ortaya çıktı.

Erdoğan’ın Miçotakis’e “Yeğenin Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis nasıl? Oğlumun okul arkadaşıydı” dediği aktarıldı. Miçotakis de gülümseyip “Biliyorum” cevabı verdi. 38 yaşında olan Kostas Bakoyannis, 2004 yılında Harvard Üniversitesi’nin “JFK School of Government” bölümünde Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı yıllarda siyasal bilimler okudu.

Okul yıllarında arkadaş olan Kostas Bakoyannis ile Bilal Erdoğan’ın mezuniyet sonrası da iletişimi kesmedikleri ifade edildi. Kathimerini Gazetesi, “Türk yetkililer, son yıllarda sürekli olarak Erdoğan’ın kişisel ilişkilere inandığını ve bunlara yatırım yaptığını iddia etti. Erdoğan, Yunanistan başbakanı olur olmaz Miçotakis ile oğluyla bu güvene dayalı bir ilişki kurmak istedi” diye yazdı.

Düğüne bile davet etmişlerdi

AB-Latin Amerika zirvesi nedeniyle 2006’da Viyana’da bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, kaldığı otelinde girişinde Erdoğan’la karşılaşmıştı. Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’la ABD’de sınıf arkadaşı olan Kostas ve annesi Bakoyannis ile ayaküstü sohbet etmişti. Sohbette oğlunun haziranda evleneceğini belirten Bakoyannis, “Mutlaka ailenizle birlikte sizi de bekliyorum” demişti. Emine Erdoğan da genç çifti Türkiye’ye balaylarını geçirmeye davet etmişti.



Bu Yazıya Tepki Ver