Yunus’a selam olsun

MANûET-YUNUSEMRE
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 2021’in ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ ilan edilmesi, rap sanatçılarını da Türkçe şiirin öncüsü Anadolu şairinin anısına bir araya getirdi

BuU yıl, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü olması nedeniyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı. Cumhurbaşkanlığı ise yayımlanan genelge ile 2021’i ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ ilan etmişti. Bu kapsamda UNESCO ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde son olarak Türkiye’nin önde gelen rap sanatçıları da Türkçe şiirin öncüsü Anadolu şairinin anısına bir araya geldi.

KLİBİ DE ÇEKİLDİ

Yener Çevik, Sayedar (Erman Demircioğlu), Sansar Salvo (Ekincan Arslan), Odry G (Erdoğan Güler) ve Nasihat’in (Yasin Ulu), büyük tasavvuf ve halk şairi için birlikte hazırlayıp seslendirdiği ‘Selam Olsun’ adlı rap parçası dinleyicilerin beğenisine sundu. Ünlü rapçiler, Yunus Emre’nin sözlerinin ve bakış açısının anlatıldığı parçanın klip çekimi için kamera karşısına da geçti.

Felsefesi gençlerle buluşacak

YUNUS Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre’nin felsefesinin gençlerle buluşması adına rap sanatçıları tarafından bu felsefenin müziğe dökülmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Ateş, “Yunus Emre Yılı’nda Yunus’un sözlerini ve ‘Yaratılmışı yaratandan ötürü severim’ felsefesini farklı eserler aracılığıyla tüm dünyaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver