Zevzek partili çıktı

zevzek_partili_cikti_h181_faf4d
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir numaralı imzacı Emekli Amiral Ergun Mengi, İyi Parti’de Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyor.

Deniz Kuvvetleri’nden emekli 104 eski amiralin Yayımladığı bildiride İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir” demişti.

Amiraller battı

‘Bildiri’ Yayımlayan 104 emekli amirale başlatılan soruşturmada bildiriye imza atan 10 emekli amiral sabah saatlerinde gözaltına alındı, 4 emekli amiral ise ifadeye çağrıldı.

T CK’nın 316/1 maddesi kapsamında ‘Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma’ suçlamasıyla başlatılan soruşturmada kalan 90 kişinin de önümüzdeki günlerde ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Emekli amirallere, bildirinin hazırlanma sürecinden, yayınlanan son içeriğinden, yayınlanacağı tarihten ve saatten haberdar olup olmadıkları sorulacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı. Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.



Bu arada Darbe imalı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman hakları ve koruma hakları iptal edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver