Zeytinli Rock Festivali yasağında Vali “Şikayet üzerine karar verilmedi” dedi, kaymakam Memiş’i yalanladı

muzik-festivali-PyxD_cover.jpg
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah yazarı Melih Altınok, köşesinde, Zeytinli Rock Festivali’nin yapılmasının engellenmesine ilişkin olarak, Balıkesir’de Vali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Görüşmede Vali Şıldak’ın söyledikleri ile Kaymakam İlyas Memiş’in yasaklama gerekçesinin ise örtüşmediği dikkat çekiyor.

thumbnail
İlgili Haber
Zeytinli Rock Festivali yasağına sanatçılardan tepki yağdı
thumbnail
İlgili Haber
Zeytinli Rock Festivali iptaline yapılan itiraz reddedildi

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin başvurusu yasaklama gerekçesini şöyle açıklamıştı: “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17­21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim.”

Melih altınok’un aktardığına göre ise Balıkesir’de Vali Hasan Şıldak, kaymakamın gerekçesini boşa çıkaran açıklamalar yaptı. Vali Şıldak’a göre, “Şikâyet üzerine değil, şirketin tuvalet, güvenlik vb. asgari şartları bile yerine getirmediğinin saptanması üzerine devreye girmişler. İçişleri Bakanlığı müfettişleri de söz konusu şirketin etkinlik için gerekli ruhsatlara sahip olmadığını saptamış.

Altınok, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Şıldak tamamen yasalara göre hareket ettiklerini, yaşam tarzına müdahale gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylüyor. İlde her yaz olduğu gibi pek çok festival ve konserin yapıldığını ve planlandığını, hepsine de destek verdiklerini anlatıyor.

Organizasyon şirketinin diyalog yerine ayrıcalık talebinde ısrarcı olduğunu, tartışmayı politik zemine çektiğini, bu yüzden de sürecin kilitlendiğini ve yargının devreye girdiğini söylüyor.



Vali kararın ildeki bazı derneklerin şikâyeti üzerine alınıp alınmadığına dair sorumu da kesin bir dille yanıtladı…

Şikâyet üzerine değil, şirketin tuvalet, güvenlik vb. asgari şartları bile yerine getirmediğinin saptanması üzerine devreye girmişler. İçişleri Bakanlığı müfettişleri de söz konusu şirketin etkinlik için gerekli ruhsatlara sahip olmadığını saptamış.

Herkes yasalara uymak zorunda. Yerel yöneticilerin, mülki idarenin böylesine bir organizasyon için barınma, tuvalet gibi temel koşulları talep etmesi de gayet normal. Bu asgari şartların yerine getirilmesi, festivale yatılı gelen gençler kadar ilçe sakinleri için de bir hak.

Bu söylenenlere sanırım kimsenin itirazı olmaz. Ne var ki gelenekselleşen bu festivale katılmak, eğlenmek de gençlerin hakkı.

Büyükşehirin ve ilçe belediyelerinin işbirliğine gidip eksiklikleri rahatlıkla giderebileceğini düşünüyorum. İçki satışı ve güvenlik standartları gibi konularda da zaten yasaların ne dediği ortada. Polis, jandarma, zabıta birkaç gün boyunca eksiksiz bir denetimle potansiyel sorunları en aza indirgeyebilirlerdi.

Eğer bu noktada şirket hâlâ uzlaşmaz tavrını sürdürürse ve ayrıcalık talebinde ısrar ederse de sorumlusu kendileri olurlardı. Şu an itibarıyla kamuoyundaki algının tam tersi olduğu ortada.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir