128 milyon çocuğa acil yardım edin

eğiitm
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20 Haziran, “Dünya Mülteciler Günü” olarak kutlanıyor. Sadece mülteciler bugünü kutlamıyor. Eğitim Müdürü Yasmine Sherif, Mülteciler Günü dolayısıyla IPS’ye verdiği röportajda onurun ve daha iyi beklentilere inanma hakkının çocuk mültecilere iade edildiği bir dünya vizyonunu paylaştı.

Sherif, “Bangladeş’te, Kolombiya’da, Lübnan’da veya Uganda’da oturup genç mültecileri dinlediğinizde, büyük çoğunluk size daha iyi bir hayat yaşayan, başkalarına yardım eden, topluluklarına veya toplumlarına hizmet eden biri olmayı hayal ettiklerini söyleyecektir” dedi.

Sherif, utanç verici son rakamları da aktardı: “Bu çocuklar için Covid-19 kriz üstüne kriz. Pandemi öncesine göre acil yardıma ihtiyacı olan çocuk ve genç 75 milyon artarak 128 milyona yükseldi. Mülteci çocukların %48’i okula gitmiyor. Çoğu hiçbir zaman bir sınıfa ayak basmadı.”

Hadi şu soruya cevap verin!

Dünya 2021 Dünya Mülteciler Günü’nde mülteci çocukların durumunu değerlendirirken Sherif, bir de soru soruyor: “Mültecilerin okul dışı kalmalarını sıfıra indirip, kız çocuklarının kaliteli eğitime erişimini %100’e çıkaramamak insanlık ailesi olarak ayıp değil mi? Bu yapılabilecek bir şey. Finansmanla mümkün.”



Bu Yazıya Tepki Ver