ABD’nin “Doping Paketi” küresel piyasaları güçlendirdi

dolar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden’ın senatörler ile Beyaz Saray’ın 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketi konusunda anlaşmaya vardığını açıklaması öne çıkan ve ABD borsalarındaki pozitif havayı destekleyen faktör oldu.

Küresel piyasalarda dün genel olarak açıklanan pozitif veriler ve ABD’de alt yapı paketi konusunda anlaşmaya varılmasıyla alış ağırlıklı bir seyir izlendi. Veri gündeminin nispeten hafiflediği haftanın son işlem gününde Asya borsaları ve endeks vadelileri tarafında da pozitif havanın devam ettiği görülüyor. Hafta başından bu yana küresel piyasalarda FED yetkililerinin enflasyon ve faiz artırım zamanlamasına ilişkin “güvercin” ve “şahin” tutum arasında gidip gelen yönlendirmeleri ile dalgalanan piyasalarda dün yoğun veri gündemi takip edildi.

1.2 TRİLYON DOLAR ETKİSİ

Açıklanan veriler, ekonomik gidişata ilişkin genel olarak olumlu bir görünüm ortaya koyarken, tahvil ve hisse senedi piyasalarında azalan oynaklık dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden’ın senatörler ile Beyaz Saray’ın 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketi konusunda anlaşmaya vardığını açıklaması da öne çıkan ve ABD borsalarındaki pozitif havayı destekleyen bir gelişme oldu. FED’in stres testine tabi tuttuğu ABD’nin 23 büyük bankasının testi geçtiğini duyurması ile New York borsasında kapanışa yakın banka hisselerinde alımlar güçlendi.

Bu Yazıya Tepki Ver