Antalya’da diplomasi günleri

Untitled-1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, 12 üye ülkenin katılımıyla Belek’te başladı. Antalya Diplomasi Forumu ise daha büyük katılımla liderler zirvesine sahne olacak.

Bu yıl Türkiye’nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ), Belek NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dışişleri Bakanları Toplantısı ile start aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılanan 12 ülkeden konuk bakanlar ve bakan yardımcıları, aile fotoğrafının ardından toplantıya geçti. GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Çavuşoğlu artık sorunlara diyalogla çözüm arayan bir Güneydoğu Avrupa olduğunu belirtip, GDAÜ’nün en zor zamanlarda dahi bölge ülkelerini bir araya getirebildiğini ve katılımcılar arasında kimlik kartıyla seyahat edilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ERDOĞAN LİDERLERLE

Antalya adeta diplomasinin merkezi haline gelirken, Çavuşoğlu, yarın başlayacak Antalya Diplomasi Forumu’nda ise diplomasiyi ilgilendiren her konunun yaratıcı, vizyoner, özgür ve yenilikçi şekilde görüşülmesini istediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapacağı ve 20 Haziran’a kadar sürecek olan foruma, 12 devlet ve hükümet başkanı, 43 dışişleri bakanı, 4 eski devlet ve hükümet başkanı ile yaklaşık 50 uluslararası örgüt temsilcisi veya eski hükümet yetkilisi katılacak.

GDAÜ üyesi Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, K.Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’ın dışişleri bakanlarını ve bakan yardımcılarını Çavuşoğlu karşıladı.



Bu Yazıya Tepki Ver