Birileri için gurur birileri için utanç günü!

Bülent Turan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 15 Temmuz gecesinde yaşananları yorumlayarak “15 Temmuz, birileri için gurur günüyken, birileri için utanç günü olmaya devam edecek.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 15 Temmuz’un 5’inci yılına ilişkin olarak yaptığı açıklamada dikkat çekici ifadeler kullandı. Turan, FETÖ’nün, milletin kadim değerlerini kirlettiğine dikkati çekerek “FETÖ, yalnızca devlete değil, milletin değerlerine de büyük zarar verdi. Bu millet, Müslüman bir millettir; cemaat kültürünü, ‘ağabey’ kültürünü bilir ama FETÖ, gelinen yerde öyle bir zarar verdi ki bu kadim değerlerimize söz söyleme hakkımızı adeta elimizden aldı. Bir insan ‘cemaat’, ‘ağabey’ derken, bir vakfa, derneğe giderken korkar hale geldi.” dedi.

‘DUR’ DEDİK

15 Temmuz 2016’da yaşananlara değinen Turan, “Birileri meydanlarda bas bas bağırıp canını dişine takarak darbeye ‘dur’ derken, birileri de çayını, kahvesini alıp televizyondan film izler gibi bu sahneleri izlemek durumunda kaldı. Ben Çanakkale Meydanı’nda ilk andan itibaren insanlarımızı çağırmaya başladığımda; telefonumuzu açmayanlar, bürokratlarımızdan ulaşamadığımız, siyasilerden gelmek istemeyenler oldu. Ama çok büyük çoğunluk o meydanda yerini aldı, binbir türlü siyasi partiden, vakıftan, dernekten insan Çanakkale Meydanı’nı tutmaya başladı. Bu yüzden 15 Temmuz, birileri için gurur günüyken, birileri için utanç günü olmaya devam edecek.”

Bu Yazıya Tepki Ver