Davul Ziya Selçuk’ta, tokmak oğul Erdoğan’da

egitim1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soru: Millî Eğitim Bakanlığı’nı kim yönetiyor?

A) Sendika ağaları, B) Ensar Vakfı, C) Tarikatlar, D) Bilal Erdoğan, E) Hepsi. Doğru cevap kesinlikle Bakan Ziya Selçuk değil.

Eğitim camiası, Ziya Selçuk 10 Temmuz 2018’de Millî Eğitim Bakanı olarak atanınca öğrenciler ve öğretmenler adına umutla dolsa da bu beklenti kısa sürede yerini hayal kırıklığına bıraktı. Bakan Selçuk’un vaatlerinin hiçbirini yerine getirememesinin yanı sıra kısa aralıklarla yaptığı çelişkili açıklamalar, Millî Eğitim’deki gölge yapılanma iddialarını gündemin ilk sıralarına yükseltti. Gücünü Anayasa’dan, kanunlardan alan Bakan Ziya Selçuk’un yerine farklı güç odaklarının özellikle Millî Eğitim’in taşra teşkilatını yönettiğine yönelik yayınlar, resmi kaynaklar tarafından yalanlanmadı. Bakan Selçuk’un yerine Milli Eğitim’i yöneten güç kaynaklarına yönelik iddialarda Eğitim-Bir-Sen, Ensar Vakfı ve tarikatların dışında öne çıkan önemli bir isimse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan oldu. Erdoğan, “Eğitime Destek Platformu”nun başkanlığını yapıyor. Platformun başta atamalar olmak üzere eğitim politikalarının belirlenmesinde önemli bir rol oynadığı savunuluyor. “Eğitime Destek Platformu” faaliyetlerini https://twitter.com/egitimedestekp adresinden kamuoyu ile paylaşıyor.

Sümeyye Erdoğan  Bayraktar da vardı

Eğitime Destek Platformu’nun İstanbul Şubesi 27 Mart’taki aylık toplantısında önemli bir konuğu ağırladı. Toplantıya bir sivil toplum aktivisti olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı. Bayraktar, toplantıda aralarında İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdür Yardımcısı, İl Müftüsü, İl Kültür Müdürü ve STK başkanlarına hitap etti.

CV’si dolup taşıyor öyle boş bakan değil



By-bass edilen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aslında liyakat sahibi bir eğitimci… İşte Selçuk’un CV’sinden başlıklar:

– Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma – Rehberlik alanlarında Ankara Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi’nde de doktora yaptı…

– Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevi üstlendi…

– Çok sayıda resmi ve özel okulun modellenmesi ve kuruluşuna liderlik etti…

–  Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, öğrenme, mizaç konularında kitaplar ve yüzlerce makale yazdı…

Bu Yazıya Tepki Ver