Davutoğlu, EYT’lilere 5 temel ilke önerdi

davutoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, EYT’lilerin mağduriyetinin her geçen gün arttığını belirtti ve partisinin bu sorunun çözümü için ‘5 temel ilke’ izleyeceğini açıkladı.

Gelecek Partisi “EYT Sorununda Gelecek Modelini açıklıyoruz” toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu ve EYT Dernekleri Başkanı Gönül Boran Özüpak da katıldı. Burada konuşma yapan Davutoğlu, EYT sorununun çözümü için ‘5 temel ilke’ açıkladı.

Davutoğlu, “EYT’liler sorunu teknik bir sosyal güvenlik sorunu değil adalet sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Özüpak da yaptığı konuşmada “Biz sosyal bir sorunuz, acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var, her evdeyiz” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) toplum kesiminin mağduriyeti her geçen gün artıyor.



Ülkeyi devraldığımızda nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmek mümkün değil. Bu tabloyu kimse öngöremezdi.

Her geçen gün ekonomide kaynak daralması olduğu dönemde şimdiden kendimizi bağlayarak taahhütte bulunacağız.

Beş temel ilkeden hareket edeceğiz.

1) Adalet ilkesi. EYT’liler sorunu teknik bir sosyal güvenlik sorunu değil adalet sorunu haline gelmiştir.

2) Sistemin ve devletin güvenilirlik ilkesi.

3) Artan yoksulluk. Gelişen bir ekonomik ortam içinde olsaydık belki de EYT’liler yeni istihdam içinde olup bu kadar talep içinde olmayabilirlerdi. Şimdi yoksulluk baremiyle ortalama gelir arasında neredeyse bir fark kalmadı. Böyle bir dönemde iş imkanı bulamayan emeklilikten istifade edemeyen EYT’liler.

4) Gelir dağılımında denge ilkesi.

5) Pandemi şartlarında toplum kesimlerinin desteklenmesi ilkesi.

EYT sorununun çözümü lütuf değil zarurettir.

Bir sorunla ilgili olarak iktidara niyet eden iktidara geleceğinden hiç şüphe etmeyen bir partiyle bir toplum kesimi beraber yol yüründü.”

EYT Dernekleri Başkanı Gönül Boran Özüpak da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“EYT dernekleri olarak siyaset bizim hak mücadelesi verdiğimiz bir zemin olmuştur.

Yol ve havalimanlarının kullanılmasa milyarlarca dolarlık garantiler verilirken, milletin muhtaçlık tablolarına da sırt çevrilip EYT için emekli olduktan sonra ‘çift dikiş yapacaklar olmaz öyle şey’ dedikten sonra bürokratlara 4 sıfırlı 4-5 maaş bağlanırken bizler de bedeli zaten kuruşu kuruşuna ödenmiş olan emeklilik haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmiyoruz.

EYT meselesinin artık finansal bir sorun olmadığının sosyal bir problem olduğunun anlaşılmış olduğu bugün bu yaptığımız toplantıda da dile getirilmiş oluyor. Biz sosyal bir sorunuz, acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var, her evdeyiz.

Beklentimiz odur ki EYT’ye desteklerini açıklayan tüm siyasi partilerden bilimsel verilere dayanarak çalışma yapmalarını bir araya gelerek bir ittifak halinde EYT sorunlarının çözümlerini kitlemiz ile birlikte çözüm önerilerinin paylaşılmasında eminiz ki çözümsüz olmadığımızı siz bu çalışmayla gösterdiniz.

Çözümsüz değiliz bu süreci de sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiyoruz.”

Bu Yazıya Tepki Ver