Dilipak: “AK Parti’nin ortakları eriyor !”

recep-tayyip-erdogan-devlet-bahceli-dogu-perincek mustafa destici mehmet ali çelebi cumhur ittifakı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, Ankara’da işlenen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin ardından AK Parti’nin ittifak yaptığı MHP ile BBP’nin oylarında ciddi erime olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik ittifaklara değinen Dilipak, “6’lı Masanın aslında görünen görünmeyen artıları var. İçeride ve dışarıda payandaları var. CHP tek başına masanın yarısına sahip nerede ise, yüz 25 oyu ile. Yaklaşık diğer yarısı İyi Parti ve görünmeyen ortak HDP’ye ait. Yüzde 15+10, Diğerleri DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve DP yüzde 5-6 derseniz (ki, onlar böyle bir hesap yapıyorlar, aslında her biri kendi için çok daha fazlasını hayal ediyor), iktidara gelmek için gün sayıyorlar” diye yazdı.

Dilipak,  “AK Parti, MHP ile BBPyi yanına aldı ama son suikast olayı ile birlikte, AK Parti’nin ortaklarının oylarında ciddi bir erime söz konusu. Aslında sağ-sol, milliyetçi, liberal cephe, bütün cephelerde işler karışık. Şubatta işlerin daha da karışması bekleniyor. Türkiye 2024 Haziranına kadar sürecek bir seçim sürecine giriyor” görüşünü dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver