Dilipak, Guardian’a haber oldu

abdurrahman-dilipak-DwKt_cover
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz Gazetesi, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkmak için “Kenevir üretimini artırma” planı yaptığını yazdı. Haberde Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak görüşlerine de yer verildi.

İngiliz The Guardian Gazetesi, “Esrar tabu konusu olmaya devam ederken, ekonomik kriz Türkiye’nin endüstriyel kullanım için kenevir denediği anlamına geliyor” diye haber yaptı. Haberde “Yakın zamanda Türkiye gazeteciler Cemiyeti’nden aile içi şiddete karşı kampanyacıları fahişelerle karşılaştırmak için kovulan gözlüklü, iyi giyimli bir İslamcı, belki de ateşli esrar savunucusu için en olası aday değildir” denilerek Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a dikkat çekildi.

“Ancak 72 yaşındaki Abdurrahman Dilipak, tutumlar değiştikçe ve ülke bir zamanlar yaygın olan mahsulü yeniden tanıtmayı denemeye başladığında Türkiye’nin yasallaştırma lehine en yüksek seslerinden biri” ifadesi yer alan haberde Dilipak’ın “Esrarın bin faydası var … Bu bitki genellikle Allah’ın bir nimetidir. Havayı, suyu ve toprağı temizler. Alkol daha tehlikelidir” şeklindeki görüşleri İngiliz okuyuculara aktarıldı. Endüstriyel kenevir, 1970’lerde sıkı uyuşturucu karşıtı yasalar yürürlüğe girene kadar Türkiye’de yaygın üretiliyordu.

Kenevir ihracı için düğmeye basılıyor

Guardian Gazetesi, Türkiye’nin kenevir portresini çekerken, şu ifadeleri kullandı: “Kenevir kâğıdı ve tekstil üretimi hayatta kalırken, bu fabrikaların sonuncusu 2000 yılında kapandı ve Hindistan gibi yerlerden ithal edilen daha ucuz petrol bazlı malzemelerle rekabet edemedi. Bir ekonomik krizle boğuşan ve çeşitlendirmenin yollarını arayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin bir zamanlar gelişen kenevir ihracat endüstrisini restore etme umuduyla esrar üretimini artırmak için adımlar atacağına yönelik sürpriz bir açıklama yaptı.”



Bu Yazıya Tepki Ver