Erdoğan kalmam için ısrar etti

Erdoğan Babacan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrılıp yeni parti kuracağını söylemek için o dönem Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ettiğini belirten Ali Babacan, ‘’Kalmam için ısrarcı oldu. Benimle ilgili sorunlar varsa niçin ‘Gitme, kal’ diye ısrar etti’’ ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, Abdullah Gül’ün ortak adaylığı dönemindeki konumu’ nedeniyle yapılan eleştirilere ve ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde partisine ihanet etti” iddialarına yanıt verdi. Haber Global yayınına katılan Deva Partisi Başkanı Babacan, “Asıl ihanet nedir? İlkelere ve değerlere uymamaktır” derken, “siyasete girerken ortaya koyduğumuz ilkeler vardı: Ehliyet, liyakat, adalet, hakkaniyet” ifadelerini kullandı. Babacan, AK Parti’den ayrılma sürecini şöyle anlattı: ”Ayrılacağımı ve yeni bir parti kuracağımı söylemek için Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettiğimde bana ısrarcı oldu. Benimle ilgili sorunlar varsa niçin ‘gitme, kal’ diye ısrarcı oldu?

“ÜÇ YALAN VAR”

Üç yalan var. Bir, kronoloji. Sayın Gül’le ilgili süreçte daha Erdoğan aday değildi. İki, ’CHP’nin adayı’ diyorlar. Model; bağımsız, tarafsız aday olup diğer partilerin desteklemesiydi. Üç, ’Gizli’ diyorlar. Görüşmeye gizli gidecek insan tarifeli THY uçağıyla gider mi? Etik değil diyorlar. Bakın siyasi etik, siyasi ahlak yasasını çalışmak için yıllarca çaba gösteren benim. Taslağını ben hazırladım. Üç yıl uğraştım. Bakanlık döneminden kenara koyduğum dosyalar sadece o dosyalardır. Peki Sayın Erdoğan niye bunu reddetti?

“BU ADALET Mİ?”

Daha birkaç gün önce Hatay’da bir akşam vakti teşkilat binamız işgal edildi, camları kırıldı, içerdeki materyaller, bayraklarımız yırtıldı. Mülakat, işine gelmeyenleri eleme mekanizması haline gelmiş. Sayın Erdoğan’la ilgili hissiyatını ölçüyorlar, olumsuz gibi yakalarlarsa mülakatta eliyorlar. Bu adalet mi? Z kuşağı adına konuşmamız çok doğru değil. Bakıyorum, bazı siyasi değerlendirmelerde yeni keşfedilmiş canlı türü gibi davranılıyor. Biz zaten gençlerle beraber çalışıyoruz, bütün politikalarda beraber karar veriyoruz.



Bu Yazıya Tepki Ver